Jaarrekening

Een jaarrekening opmaken: als creatieve ondernemer en/of zzp’er ontkomt u er niet aan! Gelukkig voor u kunnen de specialisten van Ofin deze ingewikkelde taak van u overnemen. Nog nooit van een jaarrekening gehoord of niet helemaal zeker wat dit precies is én hoe belangrijk dit is voor uw creatieve onderneming? Wij leggen het u haarfijn uit.

Wat is jaarrekening precies?

Wat is een jaarrekening? Heel simpel: een financieel eindverslag van uw onderneming. Deze dient u dus ieder jaar opnieuw op te stellen. In de jaarrekening staat – in grote lijnen – wat de inkomsten en uitgaven van het afgelopen boekjaar waren. De jaarrekening is onderdeel van uw financiële administratie en kunt u maken aan de hand van bonnen, facturen en bankafschriften.

De opbouw

Een jaarrekening verdeelt u in drie delen: de balans (31 december), de resultatenrekening van het boekjaar en een toelichting op de balans en de resultatenrekening. In dit laatste wordt onder andere beschreven hoe de balans tot stand is gekomen en ook worden er wat basisgegevens van uw bedrijf genoemd.

Voor wie is de jaarrekening?

In feite heeft een jaarrekening verschillende doelen en verschillende doelgroepen. Als u een freelancer bent en een eenmanszaak heeft, dan zijn de Belastingdienst en u de enige die de jaarrekening te zien krijgen. In sommige gevallen moet u de jaarrekening afgeven aan financiers, bijvoorbeeld aan een bank die u de hypotheek van uw kantoorpand heeft verschaft. Voor zij die een BV hebben, is de jaarrekening ook bedoeld voor de Kamer van Koophandel; hoe groter de onderneming, hoe meer gegevens de KvK van u wilt hebben.

Ofin biedt hulp

Het opstellen van een jaarrekening is een behoorlijke klus. Vandaar dat deze taak vaak aan boekhoud- en administratiekantoren als Ofin wordt toegekend. Een overzichtelijke en nette jaarrekening is erg belangrijk, want hiermee geeft u de lezers en uzelf inzicht in de financiële situatie van uw creatieve onderneming. Nadat Ofin uw gehele boekhouding in orde heeft gemaakt, wordt de jaarrekening inclusief balans en de verlies- en winstrekening gemaakt. Interesse in een jaarrekening opstellen in Amsterdam (centrum)? Kom dan langs in Amsterdam of neem telefonisch contact op via: 020 – 427 833 0.