BTW aangifte

De btw-aangifte; als creatieve ondernemer en/of zzp’er moet u er toch echt aan geloven. Maar waarom moet dit eigenlijk, hoe kunt u dit het beste doen en waarin kunnen de specialisten van Ofin u ondersteunen? U leest het allemaal op deze pagina.

Simpel gezegd is btw een vorm van belasting, het wordt ook wel omzetbelasting genoemd. Wanneer men iets koopt, wordt er een prijs inclusief btw betaald. De btw-tarieven lopen zeer uiteen: van 0 en 9 tot 21 procent. Deze btw wordt vervolgens door de ontvanger – degene waarbij het product of de dienst is gekocht – afgedragen aan de belastingdienst.

Aangifte doen

Als creatieve ondernemer en/of zzp’er moet u btw-aangifte doen. In deze aangifte geeft u de btw aan die u aan uw klanten heeft berekend. Ook de btw die u kunt aftrekken neemt u in de aangifte op. Btw aftrekken? Jazeker! De btw die u als ondernemer en/of zzp’er heeft betaald bij de aankoop van goederen of diensten die voor uw bedrijf van belang zijn, kunt u terug krijgen van de Belastingdienst.

Maandelijks, per kwartaal of per jaar

U kunt er voor kiezen om per maand, per kwartaal of per jaar uw btw-aangifte te doen. De meeste ondernemers en zzp’ers doen dit per kwartaal. Op het moment dat u zich als ondernemer of zzp’er heeft aangemeld, krijgt u een brief waarin staat wanneer u btw-aangifte moet doen. Zoals gezegd is dit meestal per kwartaal, maar u kunt de Belastingdienst altijd verzoeken om maandaangifte of jaaraangifte te doen.

Ofin helpt u graag

Al bovenstaande zaken zijn voor veel mensen ingewikkeld, oninteressant en/of saai. Wij van Ofin hebben ons daarentegen gespecialiseerd in dit soort zaken. Mocht u zelf geen zin of tijd hebben om uw btw-aangifte te regelen, dan kunt u ons daar altijd voor inschakelen. Wandel gerust ons kantoor in hartje Amsterdam eens binnen of neem telefonisch contact op: 020 – 427 833 0.